Ladislau Boloni, despre fotbalul românesc: Dureros, revoltător și înfiorător
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
România a pierdut cu Suedia, în penultimul meci al grupelor preliminare pentru EURO 2020, după un joc extrem de slab, care a arătat numeroase carențe la echipa națională.

Ladislau Boloni actualul antrenor al belgienilor de la Antwerp, a făcut și el o radiografie dură a fotbalului românesc, după ce a urmărit meciul României cu Suedia.

"Sincer, am stat şi m-am gândit la final...Degeaba am vorbit despre nu ştiu ce greşeală a fundaşilor centrali sau o fază din prima repriză în care Keşeru a alunecat, când putea să dea la poartă. Problema noastră nu ţine de rezultat. E mult mai profundă, mult mai gravă decât o simplă înfrângere.", a spus Boloni pentru Adevărul.

"E atât de superficială, atât de subţire priceperea noastră în privinţa fotbalului. E dureros, revoltător, înfiorător! De când am plecat din ţară, în 2001, n-am avansat deloc. Nimic, nimic, nimic! Şi apoi îmi aduc aminte cum ne bucuram, în această vară, că am bătut Anglia la Europeanul de tineret. Dar nu ne dăm seama că ei sunt de cinci ori mai buni decât noi! Nu vedem asta din cauza naţionalismului. E foarte trist cum se manifestă acest naţionalism" , a mai spus fostul mare internațional, citat de Mediafax.

Fotbalistul care a bătut Suedia, în preliminariile EURO 1984, România fiind condusă atunci de Mircea Lucescu, a continuat pentru sursa menționată:

"Uite ce cred eu: valoric, niciun jucător român din lotul actual nu e capabil de o revoluţie pe terenul de fotbal! Nici unul! Totuşi, dacă ai spirit de luptă, dacă ai foame de rezultat, poţi echilibra diferenţa de valoare, poţi avea o agresivitate pozitivă cu care să pui adversarul în dificultate. Când eram în Portugalia, era o echipă, Boavista, care n-avea niciun fotbalist remarcabil în lot. Nici unul! Dar timp de doi ani, această echipă, având această agresivitate pozitivă, a pus probleme echipelor mari, în frunte cu Sporting, unde eram eu antrenor."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel