Urmărește emisiunea live
Lăzăroiu - Iohannis, controversă nouă. Chirieac: Este un fapt îngrozitor de grav
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, a afirmat, la Antena 3, că documentul dat publicității de Administrația Prezidențială nu corespunde cu documentul ce i-a fost arătat de către consiliera președintelui Klaus Iohannis. 

În contextul în care petiția apărută în presă de la Administrația Prezidențială era de la o persoană fizică nu de la un ONG, judecătorul Petre Lăzăroiu a fost contactat de Antena 3 și a afirmat: ”Nu este acest document. Ce mi s-a arătat mie este o hârtie emisă de acel ONG, care punea în discuție legitimitatea mandatului meu. E cu totul altceva. Părerea emisă de o asociație, o fundație pune în discuție mandatul meu. Mie mi s-a arătat exact aceeași hârtie care a fost transmisă la CCR și președintele CCR a dat un comunicat de presă și a lămurit această chestiune, mie mi s-a arătat acea hârtie pe care am clarificat-o, nu mi s-a arătat o plângere, nu știu de această plângere”. 


Judecătorul a întărit că documentul transmis de Președinție nu este cel care i-a fost arătat: ”Nu, nu! Vă trimit documentul, îl am și acum pe birou, acea hârtie de la această asociație. (...) A fost o modalitate a de a mi se arăta cartonașul.”

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat: ”Arătarea cartonașului înseamnă exercitarea unei presiuni, este un fapt îngrozitor de grav într-o democrație, nu există, într-o țară democratică, ca oricine să exercite o presiune asupra unui judecător al Curții Supreme sau Constituționale, fără ca organele statului să intervină”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel