Lecții și probleme în criza COVID19. Val Vâlcu face mișto de Violeta Alexandru. Râzi de te prăpădești când vei citi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Politicienii au închis școlile și s-au ascuns la domiciliu de teama COVID 19. Iată un scurt rezumat de etapă, în România:

Românii încep să se spele pe mâini sub amenințarea cu moartea. Pe net circulă glume sinistre: ce-ar fi dacă, odată această lecție învățată, românii ar coborî cu săpunul și la subraț iar, după mâini, s-ar spăla pe picioare (corona se transmite și dacă dai/iei șuturi în fund)? Poate, dacă lansăm un fakenews (că deodorantul ucide viruși) vor începe să-l folosească mai des?

Ar fi un efort supraomensc, însă, ar face lumea din autobuze și metrou o lume mai bună. 

Virusul trăiește în picăturile de scuipat împrăștiate de purtător pe mobilă, scări etc. exact cât rezistă picătura de scuipat. Când lichidul se evaporă, virusul se ofilește și moare, ca florile oferite de pacientul de la Gerota asistentelor medicale fără mască.

De aici se desprind două linii de atac:

-fie dezinfecția de a doua zi din clădirile publice, tramvaie, trenuri este inutilă, omorând un virus de mult răposat, fie este adus un purtător la 11,45 noaptea să tușească pe scări sau în metrou, ca să aibă autoritățile ce să dezinfecteze.

Bugetarii vor acasă, în frunte cu parlamentarii europeni. Eu i-aș opri la graniță, în centrele de carantină, vreo 2-3 săptămâni. Sper să nu le arunce servitorii lor peste gard merengue și frapuccino cu aromă de dovlecel, sau ce-or mai bea ei la Bruxelles.

Atenție mare la dezinfectante, în cazul europarlamentarilor  speriați de bomba corona: cel puțin un europarlamentar consumă mult dezinfectant cu alcool. Poate pe tot. Să aveți rezerve, câteva bax-uri.

Tot bugetarii, ca și corporatiștii care au intrat în concediu de frica epidemiei, să se teamă de șomaj: vom avea dovada inutilității lor, fiindcă țara va merge la fel sau chiar mai bine, cu ei acasă. De aceea, zic, să nici nu se mai întoarcă la birou, că îl vor găsi desființat, ca postul liftierei de la Muncă.

Problemă pentru învățământul la domiciliu (că tot s-au închis școlile): dacă Violeta Alexandru apasă singură butonul liftului cu care au urcat la Minister 16 oameni, să se calculeze aria cercului de persoane care trebuie investigate epidemiologic și cantitatea de dezinfectant cu care trebui să se spele pe deget doamna ministru. 

Dacă, pe modelul gafelor guvernamentale cu care ne-a obișnuit, apasă butonul cu degetul arătator și se dezinfectează pe inelar, în câte zile se va constitui o comisie parlamentară de anchetă?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel