Legea Egalității (Equality Act) care protejează persoanele LGBT de discriminare, votată în SUA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Camera Reprezentanților a Congresului american a adoptat Legea Egalității (Equality Act) menită să protejeze persoanele LGBT.

Camera Reprezentanților a Congresului american a adoptat Legea Egalității menită să protejeze persoanele LGBT, scrie Washington Times.

Equality Act adaugă Legii drepturilor civile din 1964 sexul, identitatea de gen și orientarea sexuală drept categorii protejate împotriva cărora nu se pot face discriminări.

Legea a fost adoptată cu 224 de voturi pentru și 206 împotrivă, 3 republicani votând în favoarea ei. Cei trei republicani care au votat în favoarea proiectului de lege au fost reprezentanții John Katko, Tom Reed și Brian Fitzpatrick.

Republicanii critică un articol potrivit căruia unui individ nu i se poate refuza accesul într-o toaletă, vestiar sau garderobă pe baza identității sale de gen. De asemenea, opozanții legislației spun că aceasta va facilita participarea bărbaților la sporturi practicate de femei dacă se identifică drept femeie.

Feministele și susținătoarele sportului feminin au declarat că măsura va elimina atletismul feminin, impunând școlilor și ligilor să includă bărbații care se identifică drept femei.

Proiectul de lege interzice, de asemenea, discriminarea legată de "sarcină, naștere”, ceea ce duce la îngrijorarea că măsura ar putea determina finanțarea federală a avortului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel