Urmărește emisiunea live
Legea prin care se poate amâna plata ratelor a TRECUT de Parlament
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul prin care se poate amâna plata ratelor bancare cu până la două luni. Proiectul vizează persoanele fizice care sunt în şomaj tehnic sau total.

Legea iniţiată de PSD prevede suspendarea, la cerere, a obligaţiei de restituire a împrumuturilor şi dobânzilor aferente pentru creditele contractate de către persoanele fizice şi companii.

Scutirea la plata ratelor şi dobânzilor creditelor bancare se aprobă pentru persoanele fizice care sunt în şomaj tehnic sau şomaj total.

Scutirea de la plată se aplică pe perioada stării de urgenţă plus 30 de zile.

PNL a anunțat, vineri, că atacă la CCR proiectele referitoare la amânarea plăţii ratelor bancare şi suspendarea plăţii la utilităţi. Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, susținea că cele două legi sunt populiste, „scrise parcă de Viorica Dăncilă şi Dănuţ Andruşcă".

Potrivit liderului deputaţilor liberali, Florin Roman, PSD a dat dovadă, prin promovarea celor două proiecte, de „populism deșănțat".

„Într-un exerciţiu de populism deşănţat, PSD a promovat două proiecte de lege, referitoare la amânarea plăţii ratelor bancare şi suspendarea plăţii la utilităţi, scrise parcă de Viorica Dăncilă şi Dănuţ Andruşcă. Braţ la braţ cu Marcel Ciolacu au votat şi cei care vorbesc in spaţiul public de valori democratice, dovadă că populismul şi iresponsabilitatea nu au culoare politică", a spus Florin Roman.

Acesta susținea că peste 95% din măsuri au fost luate deja de Guvern, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel