Lia Savonea, NOUL PREȘEDINTE CSM. Conflict cu Tarcea (ÎCCJ) și Klemm
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Lia Savonea
Lia Savonea
Judecătoarea Lia Savonea este noul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. 

Proiectul managerial al Liei Savonea a primit 13 voturi ”pentru”. 3 ”împotrivă” și 3 ”nule”. Lia Savonea a fost considerat un influent membru CSM. 

Vezi și: Codruț Olaru, înlocuit la șefia CSM. Cine este Nicolae Solomon

A cerut revocarea șefei ÎCCJ! 

Lia Savonea a fost președintele Curții de Apel București. 

În urmă cu fix o lună, Lia Savonea propunea să fie deschisă procedura revocării șefei ÎCCJ, Cristina Tarcea! Cererea Liei Savonea venea în contextul în care președinta ÎCCJ a decis să nu aplice modificările aduse Legii 304/2004 cu privire la Completurile de 5 judecători. 

Klemm, criticat de secția condusă de Savonea


Lia Savonea, de la conducerea secției pentru judecători din CSM, transmitea un mesaj dur către Hans Klemm în urmă cu două luni: ”Secția pentru Judecători își exprimă, în majoritate, îngrijorarea față de afirmațiile privind activitatea Inspecției Judiciare, instituție importantă în configurația autorității judecătorești, care se bucură de autonomie și independenţă operațională, precum și față de unele aprecieri inoportune și selective în legătură cu conduita magistraților. O astfel de abordare poate fi de natură a afecta încrederea societății în actul de justiție, cu precădere în magistrați și în organismele judiciare din țara noastră, a căror activitate se desfășoară exclusiv în temeiul legii. Secţia pentru judecători reafirmă, pe această cale, atașamentul la valorile unei cooperări internaționale loiale și subliniază, astfel cum a procedat de fiecare dată când s-a dovedit necesar, nevoia unui mesaj public echilibrat şi responsabil care să consolideze încrederea cetăţeanului în actul de justiţie” transmitea atunci secția pentru judecători. 

Vezi și: CSM și-a ales noua conducere. Augustin Lazăr, prima reacție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel