Liban: Manifestanţii antiguvernamentali lansează un apel la nesupunere civică
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Protestatarii antiguvernamentali din Liban au lansat miercuri un apel la nesupunere civică şi la grevă naţională după ce o persoană a fost împuşcată mortal de forţele de ordine pe o şosea blocată de manifestanţi, transmite dpa, scrie Agerpres.

Libanul se confruntă de la 17 octombrie cu o mişcare de protest care solicită plecarea întregii clase politice, aproape neschimbată de mai multe decenii şi considerată profund coruptă. În pofida unor violenţe sporadice, mobilizarea a rămas în general paşnică.

Alaa Abu-Fakhr a decedat, marţi noaptea, după ce a fost împuşcat în cap de soldaţii care deschiseseră focul pentru a dispersa mulţimea în sectorul Khaldah, din sudul capitalei libaneze.

Protestatarii au blocat din nou, în această săptămână, principalele artere rutiere care fac legătura între Beirut şi diverse părţi ale ţării, cerând instalarea urgentă a unui nou guvern format exclusiv din tehnocraţi, capabil să scoată ţara din criza economică gravă.

Libanezii au ieşit în număr mare pe străzile din Beirut marţi noaptea după ce preşedintele Michel Aoun a anunţat că formarea unui nou guvern ar putea fi întârziată şi le-a cerut protestatarilor să părăsească străzile, în caz contrar ţara fiind în pericol de a trecere printr-o catastrofă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel