Libera circulaţie spre şi dinspre Marea Britanie, interzisă în cazul unui BREXIT fără acord
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Libera circulaţie a cetăţenilor europeni spre şi dinspre Marea Britanie va fi încheiată în prima zi a Brexit-ului fără acord, potrivit planurilor noului Guvern, în ciuda avertismentelor legate de haosul care se va crea. 

Secretarul de stat britanic Priti Patel face presiuni pentru ca restricţiile la graniţă să fie impuse încă din data de 31 octombrie, deşi nu există nicio variantă de rezervă pregătită, în cazul unui Brexit fără acord, scrie cotidianul The Independent. 

Anterior, ministerele conveniseră ca interzicerea liberei circulaţii să fie amânată până la intrarea în vigoare a noii legislaţii. 

Opoziţia iese la atac 

Democrat-liberalii au condamnat accelerarea acestui proces şi au catalogat mişcarea ca fiind brutală, avertizând asupra faptului că Patel este "complet ruptă de realitate".

"Guvernul chiar vrea să ne spună că o asistentă care este cetăţean UE şi a plecat în vacanţă nu se va mai putea întoarce în UK? Este absurd şi strigător la cer", a declarat Ed Davey, purtătorul de cuvânt al partidului Democrat Liberal. 

Şi organizaţia care îi reprezintă pe cei trei milioane de cetăţeni UE din Marea Britanie a anunţat că o astfel de măsură va deschide o uşă pentru discriminare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel