Lista moleculelor restricţionate, secretă pentru ADEM. Coralia Kreyer: Nu rezolvă în niciun fel situația accesului pacienților la medicație
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Coralia Kreyer - Foto: Agerpres
Coralia Kreyer - Foto: Agerpres
Coralia Kreyer, președinte al Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM), a declarat, la dezbaterea despre preţurile medicamentelor „HEALTH ROMANIA – EDIȚIA II”, organizată de DC Media Group, că ADEM nu a văzut lista moleculelor restricţionate. 

"Ne-am călcat puțin pe picioare în ce privește exportul paralel și respectiv recenta propunere de restricționare a celor 172 de molecule. Această listă a fost pusă în transparență în 13 septembrie iar astăzi ni s-a spus că s-a finalizat o listă de analiză a acestor molecule.

Ne-am fi dorit să vedem această listă și această analiză înainte ca ordinul să fie promulgat, deoarece am făcut și noi o analiză a noastră. Nu considerăm că există vreo discontinuitate în ceea ce privește medicamentele oncologice și imunosupresoare cauzate de exportul paralel. Acesta este motivul pentru care ne-am dori ca în această perioadă de interimat să se gândească puțin mai bine dacă această restricție este absolut necesar pentru că ar crea niște dezechilibre ulterioare și mai mari și nu credem că ar rezolva în niciun fel situația accesului pacienților la medicație", a mai spus Coralia Kreyer.

Mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel