Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

22 sep 2019 / 10:20
Liviu Pleşoianu a anunţat că nu-şi va depune candidatura la prezidenţiale: Încercare de compromitere cu semnături trase la xerox
Liviu Pleşoianu renunţă la candidatura la prezidenţiale. Acesta a făcut anunţul pe pagina sa de Facebook.
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleşoianu a povestit că a primit, în ultimele ore, un număr suficient de semnături care i-ar fi permis să se înscrie în cursa prezidenţială, însă a constatat, după ce a verificat listele, că mare parte dintre acestea erau trase la xerox.

"Ora 4:30 noaptea. ...Am luat bucată cu bucată toate listele cu semnături. Curate, asumate, de la oameni inimoși, s-au strâns exact 146.328. În ultimele cinci zile, cu o mobilizare fantastică, am primit foarte multe semnături. Tot în ultima clipă, de la anonimi „binevoitori” care au considerat că e un bun moment să mă compromită, a venit diferența până la 220.000. Deci, teoretic, în mai puțin de șase ore puteam să-mi depun candidatura. Făcusem programare pentru ora 10:00. Doar că nu sunt genul de om căruia entuziasmul îi întunecă rațiunea...

Am verificat împreună cu consilierul meu și cu câțiva oameni foarte apropiați, listă cu listă, semnătură cu semnătură, absolut tot! Și am constatat că niște persoane anonime foarte drăguțe tocmai mă „ajutau” pe ultima sută de metri să depun câteva zeci de mii de semnături produse la... un minunat xerox color. Știți care e cel mai grav lucru atunci când depui niște liste cu semnături?

Să fie xeroxate... Știți de ce? Simplu... În cazul unei liste normale, cel care semnează jos își asumă responsabilitatea penală în cazul în care semnăturile nu sunt autentice. În schimb, în cazul unor liste xeroxate, responsabilitatea îi revine celui care le depune... Și e firesc să fie așa! Mai ales atunci când nu vorbim despre câteva zeci, ci despre câteva zeci de mii...", a scris Liviu Pleşoianu pe pagina sa de Facebook.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri