12 ian, 13:27
LOCKDOWN-ul ar putea dura încă două luni în Germania. Merkel: Cazurile ar putea crește de 10 ori
Angela Merkel se teme de o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 și recomandă prelungirea lockdown-ului cu 8-10 săptămâni.
Foto: Agerpres

Angela Merkel, cancelarul german, a sugerat că actualul lockdown ar putea dura încă opt până la zece săptămâni, oficialii din domeniul sănătății fiind preocupați în special de răspândirea noii tulpini de COVID-19, mult mai contagioase, despre care se crede că este prezentă de mai multă vreme în Germania. Merkel a declarat faptul că infectările ar putea crește de 10 ori până la Paște, dacă Germania nu va reuși să diminueze răspândirea virusului.

Potrivit informațiilor, Angela Merkel ar fi spus: „Mai avem nevoie de opt până la 10 săptămâni de măsuri dure”. Lockdown-ul actual, care implică închiderea școlilor și a tuturor magazinelor și serviciilor neesențiale, trebuia să dureze până pe 31 ianuarie. Cu toate acestea, de câteva zile, Merkel și alți lideri politici au sugerat că o extindere este foarte probabilă. Germania și-a început programul de vaccinare pe 27 decembrie. Până ieri la prânz, 630.000 de persoane fuseseră vaccinate cu vaccinul BioNTech / Pfizer. Primele loturi de vaccin Moderna din Statele Unite au ajuns marți în Germania.

În același timp, Jens Spahn, ministrul sănătății, a ordonat laboratoarelor de testare să analizeze datele secvențelor genetice ale fiecărei zecime de probe de coronavirus testate pentru a înțelege mai bine în ce măsură noile tulpini au ajuns în Germania, potrivit TheGuardian.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri