Locul ”SECRET” din România care dă clasă supermarketurilor și piețelor în materie de luptă anti-coronavirus / FOTO
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Supermarketurile s-au temut de trei-cinci speriați care fac scandal când li se ia temperatura și multe dintre acestea au început să închidă ochii la respectarea regulilor legate de minimizarea riscului infectării cu coronavirus.

Am fost, la finalul săptămânii trecute, la Carrefour Orhideea, Carrefour Gorjului, Profi de pe strada Cernișoara (Militari) și la Piața Gorjului. După incidentul rezigat de la Kaufland, nimeni nu prea mai ține cont de reguli. Probabil le este frică de scandal, motiv pentru care au lăsat-o mai moale.

În locurile pe care le-am enumerat nu se măsoara temperatura, cei mai mulți angajații țin măștile de protecție sub nas, mănușile sunt murdare de parcă au prășit toată ziua, iar clienții sunt lăsați în magazin fără probleme, indiferent cum țin masca (desigur, dacă o au).

Ce? Intră și ei două minute să-și ia o bere. Nu riscă să ia sau să dea coronavirus. Așa își zic mulți. 

La supermarket mai e cum mai e, dar la piață e haos. Cel puțin la Piața Gorjului. Duminică nu aveai loc unde să arunci un ac. Piețarii nu purtau mască, iar oamenii care cumpărau de acolo nu aveau altă treabă decât să-ți sufle în ceafă oriunde te mișcai (cu sau fără mască).

În toate aceste locuri pe care le-am enumerat, nu prea le pasă oamenilor de reguli când vine vorba de a se proteja de coronavirus, dar am mai fost într-un loc.

La Gondola Sinaia. Chiar dacă ne pregăteam să urcăm la 2000 metri altitudine, în Munții Bucegi, oamenii erau foarte prudenți. Doi paznici stăteau la intrare să verifice temperatura. După ce primeai OK-ul, te duceai să-ți cumperi bilet. Nu aveai mască, ți se dădea la intrare. O purtai în gondolă până ajungeai sus. Foloseai dezinfectant în zona casierei și păstrai distanțarea socială de 1,5 metri. După ce ajungeai la 2000 metri altitudine, erai liber să faci ce vrei.

Gondola Sinaia e un exemplu pentru supermarketurile din România care, din nepăsare sau de frică să nu mai apară regii ca la Kaufland, au scăzut un pic standardul la măsurile care se iau pentru a ne proteja de infectarea cu coronavirus. 

La Sinaia, deși erau foarte puțini oameni și nu riscai să-ți sufle nimeni în ceafă, așa cum se întâmplă în piață sau la magazin, regulile erau foarte stricte, iar lumea le respecta, chiar dacă, probabil, era unul dintre locurile cele mai ferite de coronavirus.

(w670)

Situată în inima Munţilor Bucegi şi ajungând la cea mai mare altitudine din România - 2050 m, Gondola Sinaia este una dintre cele mai sigure, moderne si spectaculoase instalații de transport pe cablu din țară.

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel