LOVITURĂ pentru PS5. Ce poate să facă noul Xbox Series X
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Microsoft plănuiește să adauge suport automat HDR pentru jocurile de pe noua sa consolă Xbox Series X.

Microsoft plănuiește să adauge suport automat HDR pentru jocurile de pe noua sa consolă Xbox Series X, conform The Verge. În timp ce titlurile deja existente vor merge mai bine pe următoarea consolă, Microsoft vrea să adauge și suport HDR pentru a mări și mai mult fidelitatea grafică. Pe lângă acest lucru, unele jocuri ar putea rula de la 30 cadre pe secundă la 60 sau chiar 120 de cadre pe secundă.

„Într-un parteneriat cu Xbox Advanced Technology Group, Xbox Series X va oferi o tehnică de reconstrucție HDR nouă și inovativă, care permite adăugarea automată a suportului HDR pentru jocuri”, explică membrul echipei Xbox, Jason Ronald. „Fiindcă tehnica este rulată de platformă în sine, vom putea porni HDR cu impact zero asupra performanței jocurilor, pentru titluri de Xbox 360, dar și titluri dezvoltate acum 20 de ani pentru Xbox-ul original, cu mult înaintea existenței HDR-ului”.

HDR și mai multe cadre pe secundă

Ronald nu a explicat cum va reuși Microsoft să implementeze HDR în jocuri deja existente, însă compania a adăugat suport pentru această tehnologie în jocuri mai vechi precum Mirror’s Edge (2008), pe Xbox One X. Noua „tehnică de reconstrucție HDR” este aplicată la nivel de platformă, deci nu este nevoie de intervenția dezvoltatorilor.

Microsoft plănuiește și să facă unele jocuri deja existente să ruleze la framerate-uri mai mari pe Xbox Series X. „Echipa de compatibilitate a inventat o nouă tehnică ce permite ca jocurile să ruleze la rezoluții mai mari, în timp ce respectă și intenția artistică și viziunea creatorilor originali”, a spus Ronald. „Creăm și o nouă clasă de inovații incluzând capacitatea de a dubla numărul de cadre pe secundă pentru unele titluri de la 30 FPS la 60 FPS sau de la 60 FPS la 120 FPS”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel