Lovitură pentru români, după restricţiile din pandemie. Bănicioiu: Aici e DEZASTRUL cel mai mare!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Nicolae Bănicioiu arată care vor fi pacienţii cel mai grav afectaţi de această perioadă în care accesul la tratament, la operaţii sau la monitorizare a fost restricţionat sau chiar oprit urmare a pandemiei de coronavirus. 

Nicolae Bănicioiu apreciază că lunile în care spitalele nu au fost accesibile pentru pacienţii cronici vor avea efecte grave pe termen mediu şi lung. 

"E o chestiune foarte gravă cu care ne vom confrunta pe termen lung: toate aceste boli negestionate, cu tratamente întrerupte sau mai puţin monitorizate, operaţii amânate, vor avea nişte consecinţe pe termen mediu şi lung. Ca şi situaţie sanitară va fi groaznic, pentru că vor fi decese mai multe, vor fi oameni care vor avea afecţiuni agravante, greu de intervenit, de gestionat ulterior şi costuri către bugetul de asigurări de sănătate care vor fi mult mai mari. Este evident. De aceea noi încercăm să-l convingem pe domnul Tătaru că trebuie să aibă o gestiune separată şi pentru cazurile cronice. Nu există în România doar pacienţi cu Covid.

În oncologie, e dezastrul cel mai mare. Aici vom avea problemele cele mai mari", a declarat Nicolae Bănicioiu la DC News.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel