Lucian Suciu, despre revenirea românilor din străinătate, în Oțelu Roșu: Suntem pregătiți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Lucian Suciu, secretarul de oraș din Oțelu Roșu, a vorbit despre cât de pregătit este orașul pentru pretențiile românilor plecați la muncă, peste hotare, care își doresc să se reîntoarcă în România.

"Dacă în 1990 Oţelul Roşu avea 20.000 de locuitori, acum am ajuns la 11.300 de locuitori. Din aceştia, real, mai locuiesc 8.000 în Oţelul Roşu. Diferenţa este în Germania, Spania, Italia, în Occident. Merge foarte bine din punctul ăsta de vedere că toţi trimit bani în oraş.

Există şi partea negativă a lucrurilor: copii crescuţi fără părinţi, crescuţi de bunici, de rude. Se gândesc la reîntoarcere. În Oţelul Roşu au fost foarte mulţi zidari foarte buni, au fost şi sudori şi alte meserii. Uzina aia a produs mulţi profesionişti (...)

Suntem pregătiţi pentru reîntoarcerea celor plecaţi (...) În 2019, vom avea asfaltări de 100%, în Oţelu Roşu (...) Reţea de apă şi canal există (...) Gradințe sunt, școli sunt. Avem un proiect aprobat pentru o grădiniță nouă. Ca infrastuctură, suntem pregătiţi. Nu sunt copii suficienţi pentru câte clase avem", a declarat Lucian Suciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel