Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
12 dec 2019 / 15:08
Ludovic Orban a spus că până luni se va decide în ce mod să adopte proiectul bugetului pe 2020
Prim-ministrul a făcut declarații despre modul în care va adopta proiectul.
Foto: Agerpres

Premierul României a declarat că până luni va lua o decizie cu privire la modul de adoptare a proiectului bugetului de stat pe 2020, conform Agerpres. Ludovic Orban poate să adopte proiectul fie prin procedură parlamentară, fie prin angajarea răspunderii Guvernului.

Obiectivul: Buget până la 31 decembrie

 

„Obiectivul nostru este de a adopta proiectul bugetului de stat şi proiectul asigurărilor sociale de stat până la 31 decembrie. Dacă constatăm că vom reuși să atingem acest obiectiv prin dezbaterea obișnuită în Parlament, vom apela la dezbaterile din Parlament, când vom fi convinși că luăm decizia corectă", a afirmat Orban.

Orban atacă PSD

 

Ludovic Orban a lansat și un atac la PSD, spunând că: „PNL e mai democratic când își angajează răspunderea decât PSD când trimite în dezbatere parlamentară proiecte de legi. Vă aduc aminte 'reușita' proiectului Codului penal care a fost adoptat într-o singură zi".

Răspuns către Barna

 

Premierul i-a răspuns și liderului USR, Dan Barna, care a spus că ar fi mai bine ca bugetul să fie trecut prin Parlament: „Şi domnul Barna va avea surpriza să constate că orice amendament benefic pentru care există resurse şi care aduce câștiguri pentru economie şi societate poate fi acceptat şi prin procedura obișnuită şi prin procedura angajării răspunderii".

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri