Luis Fonsi, cu piesa Despacito, a intrat în Cartea Recordurilor
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Despacito - Clandestino
Despacito - Clandestino
Megahitul 'Despacito' i-a adus cantautorului portorican Luis Fonsi şapte recorduri Guinness, distincţie ce îl plasează într-o companie foarte selectă alături de nume mari ale muzicii, precum Lin-Manuel Miranda, Ozzy Osbourne, Rihanna şi Taylor Swift, relatează EFE.

La ceremonia de decernare desfăşurată marţi seară la Miami, Fonsi a declarat că se simte "foarte privilegiat" şi "foarte surprins" de faptul că se numără printre puţinii artişti care obţine şapte recorduri Guinness într-un singur an.

El a mulţumit totodată tuturor celor care au contribuit la succesul acestui cântec, referindu-se printre alţii la compozitoarea panameză Erika Ender, la interpretul de reggaeton Daddy Yankee şi la vedeta pop canadiană Justin Bieber, care a impulsionat piesa pe piaţa anglo-saxonă.

"Ştiu cât de greu este să intri în cartea recordurilor şi să faci comparaţie între acest cântec şi altele care au devenit imnuri pentru mine şi artişti care mi-au fost maeştrii. A mă plasa pe aceeaşi pagină sau relativ aproape de ei este un lucru incredibil pentru mine", a spus Fonsi într-un interviu acordat EFE înainte de ceremonie.

Despacito - cel mai ascultat cântec din lume

Cu 'Despacito' Fonsi a intrat în cartea recordurilor Guinness fiind cel mai ascultat cântec din lume, primul videoclip care a depăşit 5 miliarde de vizualizări pe YouTube, videoclipul cu cele mai multe like-uri pe internet şi cântecul care a stat cele mai multe săptămâni pe locul 1 pe lista Billboard Hot Latin Songs.

De asemenea, 'Despacito' a fost recunoscut ca single-ul cu cele mai multe săptămâni consecutive (17) pe primul loc pe lista Hot 100 a Billboard, videoclipul cel mai vizionat pe internet şi duetul cu cele mai multe vizualizări.

"Îl voi atârna pe perete cu multă mândrie şi îl voi sărbători. Mama mea va fi foarte mândră", a spus Fonsi care a recunoscut că succesul înregistrat de 'Despacito' continuă să-l surprindă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel