Luminile de avarie, folosite ABUZIV de şoferi. Titi Aur: Din păcate... ar fi în stare să oprească şi acolo
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Titi Aur, expert în conducere defensivă, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre una dintre greşelile frecvente pe care le fac şoferii români. Culmea, aceasta este şi intenţionată! 

Este vorba despre folosirea abuzivă a sistemului de lumini de avarie ale maşinii, fie pentru oprirea temporară a vehiculului în zone nepermise, fie pentru atenţionarea altor participanţi la trafic. 

"Din păcate şoferul român şi needucat consideră, de la mama natură, că dacă ai sistemul de avarie la maşină, poţi opri oriunde. Ar fi în stare să oprească şi în sensul giratoriu, şi pe banda a doua de pe autostradă! Sistemul de avarie al maşinii trebuie folosit doar atunci când cu adevărat eşti într-o situaţie specială, în sensul că nu ai cum să deplasezi maşina, pentru că are pană, pentru că e gripată, blocată, sau pentru că în faţă e un accident şi trebuie să opreşti unde nu e firesc să o faci. 

Nu trebuie folosit de fiecare dată când ai chef. În oraşe, vedem foarte mulţi şoferi care apelează la acest sistem şi se uită oarecum miraţi când sunt atenţionaţi de organele de control sau de alţi participanţi la trafic. E acea impresie că doar eu am dreptul pe stradă şi toţi ceilalţi să se descurce. Ar trebui sancţionate astfel de ieşiri. 

Avariile se mai folosesc greşit şi când e ceaţă. Asta deranjează pe toţi ceilalţi. Pentru că mergi liniştit, cu atenţie, pe ceaţă, şi deodată vezi avarii. Bineînţeles că te gândeşti că e ceva blocaj, că e un accident. Nu, e doar unul care spune că vrea să se protejeze. Nu se folosesc luminile de avarie decât atunci când trebuie să opreşti unde nu ai voie şi eşti obligat să o faci, nu unde ai tu chef să o faci", a explicat Titi Aur pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel