Mașini second-hand. Percheziții pentru evaziune fiscală
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice efectuează, vineri dimineaţa, nouă percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediile unor firme bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu mașini second-hand.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, un bărbat din municipiul Slatina, de 43 de ani, administratorul unor firme cu sedii în România şi Bulgaria, ar fi achiziţionat maşini second-hand din spaţiul intracomunitar pe care le-a vândut ulterior în ţară aplicând necorespunzător TVA. Administratorul în cauză nu ar fi înregistrat integral operaţiunile comerciale în evidenţele contabile.

"În fapt, un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt, în calitate de administrator a patru societăţi comerciale, cu sediile în Bulgaria şi în România, în cursul anului 2015, ar fi achiziţionat autoturisme second hand din spaţiul intracomunitar, pe care le-ar fi comercializat ulterior pe teritoriul României, aplicând în mod necorespunzător TVA la marja de profit. Totodată, operaţiunile comerciale în cauză nu ar fi fost înregistrate integral în evidenţele contabile ale societăţilor comerciale administrate de bărbat, prejudiciind astfel bugetul de stat cu aproximativ 4.503.278 lei", se arată în comunicat.

În urma percheziţiilor, vor fi ridicate evidenţe contabile, unităţi de calcul şi alte înscrisuri, iar cinci persoane vor fi conduse la audieri, la sediul IPJ Olt.

La percheziţii participă 29 de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Olt, de la IPJ Ilfov, de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, precum şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

Vezi și: RAR ajută cumpărătorii de mașini second hand să afle adevărul. Totul, la un SMS distanță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel