MAE: A fost activat planul de urgență 3/3 pentru Coronavirus în China
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în regiunile administrative speciale ale Chinei, respectiv Hong Kong și Macao, că autoritățile locale au activat nivelul de alertă „Urgență”.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în regiunile administrative speciale Hong Kong și Macao ale Republicii Populare Chineze că autoritățile locale au activat planurile de pregătire și răspuns pentru boli infecțioase noi de importanță pentru sănătatea publică, iar, la data de 25 ianuarie 2020, Hong Kong a activat nivelul de alertă „Urgență" – nivel 3 din 3. Conform datelor comunicate de către autoritățile din cele două regiuni administrative speciale, în Hong Kong au fost confirmate cinci cazuri de infecție cu acest tip de pneumonie virală, iar în Macao două cazuri", transmite MAE.

Instituția precizează că autoritățile din R.A.S. Hong Kong și R.A.S. Macao au intensificat controalele de sănătate în toate punctele de trecere a frontierei, au anulat festivitățile prilejuite de aniversarea Anului Nou chinezesc și au prelungit vacanța școlară până la data de 20 februarie.

„Suplimentar acestor măsuri, R.A.S. Hong Kong a decis să introducă obligativitatea ca orice persoană care intră în Hong Kong să completeze pe propria răspundere o „declarație de sănătate". Completarea acestei declarații cu informații false se pedepsește cu 6 luni de închisoare sau cu o amendă de aproximativ 650 USD (cu echivalent în moneda locală)", se mai arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

MAE amintește că românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Hong Kong: +85225233813 și +85225233817, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Totodată, românii care se confruntă cu urgențe au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatului General al României în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze: +85296137370.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel