Mai multe infecții în rândul tinerilor. Cazurile globale Covid-19 cresc pentru a opta săptămână la rând, spune șeful OMS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății trag un nou semnal de alarmă cu privire la creșterea cazurilor de coronavirus.

Cazurile globale de Covid-19 au crescut pentru a opta săptămână la rând, a declarat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unui briefing de presă de la Geneva, luni, scrie CNN

"Cazurile de Covid-19 au crescut pentru a opta săptămână consecutivă, cu mai mult de 5,2 milioane de cazuri raportate, cele mai multe într-o singură săptămână până acum", a spus Tedros.

Creștere alarmantă a deceselor

Decesele au crescut, de asemenea, pentru a cincea săptămână consecutivă, a spus el, cu peste 3 milioane de decese raportate acum organizației.

„Au fost necesare nouă luni pentru a ajunge la 1 milion de decese, patru luni pentru a ajunge la 2 milioane și trei luni pentru a ajunge la 3 milioane de decese”, a spus Tedros. „Numărul mare ne poate amorți, dar fiecare dintre aceste decese este o tragedie pentru familii, comunități și națiuni”, a mai spus reprezentantul OMS. 

Mai multe infecții în rândul tinerilor

Tedros a adăugat că infecțiile și spitalizările în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 25 și 59 de ani cresc „într-un ritm alarmant”, posibil din cauza variantelor extrem de transmisibile și a întâlnirilor sociale tot mai dese în rândul adulților mai tineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel