Stiri
 
30 noi 2020 / 19:39
Maia Sandu cere RETRAGEREA trupelor rusești din Transnistria. Care este reacția Kremlinului
Maia Sandu, președintele ales al Republicii Moldova, a declarat că trupele ruse din Transnistria trebuie să se retragă. Kremlinul a venit imediat cu o reacție pe marginea acestui subiect.

Maia Sandu a declarat astăzi că poziţia statului Republica Moldova a fost şi este în continuare că trupele ruse trebuie să se retragă din regiunea transnistreană.

"Asta este, a fost şi va rămâne poziţia statului Republica Moldova. Am văzut că Federaţia Rusă are altă poziţie. O să continuăm să discutăm ca să găsim soluţii. Şi pentru noi obiectivul este ca aceste trupe ruseşti să se retragă de pe teritoriul Republicii Moldova, pentru că suntem o ţară independentă, care doreşte ca toată lumea să respecte integritatea şi suveranitatea ţării.", a declarat Maia Sandu, citează ProTv.md.
Reacția Kremlinului

 

În replică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că Rusia se aşteaptă de la autorităţile de la Chişinău să rămână constructive, transmite Agerprers.

"Rusia îndeplineşte o funcţie foarte importantă (...) Şi, desigur, o modificare de statu-quo, care se bazează pe spiritul şi litera dreptului internaţional, ar putea conduce la o destabilizare serioasă.", le-a declarat Peskov reporterilor la Moscova, citat de Reuters.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri