Urmărește emisiunea live
Maia Sandu cere RETRAGEREA trupelor rusești din Transnistria. Care este reacția Kremlinului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Maia Sandu, președintele ales al Republicii Moldova, a declarat că trupele ruse din Transnistria trebuie să se retragă. Kremlinul a venit imediat cu o reacție pe marginea acestui subiect.

Maia Sandu a declarat astăzi că poziţia statului Republica Moldova a fost şi este în continuare că trupele ruse trebuie să se retragă din regiunea transnistreană.

"Asta este, a fost şi va rămâne poziţia statului Republica Moldova. Am văzut că Federaţia Rusă are altă poziţie. O să continuăm să discutăm ca să găsim soluţii. Şi pentru noi obiectivul este ca aceste trupe ruseşti să se retragă de pe teritoriul Republicii Moldova, pentru că suntem o ţară independentă, care doreşte ca toată lumea să respecte integritatea şi suveranitatea ţării.", a declarat Maia Sandu, citează ProTv.md.




Reacția Kremlinului

În replică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că Rusia se aşteaptă de la autorităţile de la Chişinău să rămână constructive, transmite Agerprers.

"Rusia îndeplineşte o funcţie foarte importantă (...) Şi, desigur, o modificare de statu-quo, care se bazează pe spiritul şi litera dreptului internaţional, ar putea conduce la o destabilizare serioasă.", le-a declarat Peskov reporterilor la Moscova, citat de Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel