Mama unui tânăr surdo-mut, către Iohannis: O puteți face sau voi plăti cu lacrimi votul meu?
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ionica Tarău, interpret autorizat în limbaj mimico gestual, a transmis un mesaj către Klaus Iohannis după alegerile prezidențiale.

”Domnule președinte,


Așadar spuneam ieri ca astăzi voi detalia mai mult. Da, este prima data când fac o postare publică despre politica... politica electoratului surd, politica electoratului cu deficiențe de auz și vorbire. Doar ce ați declarat ca veți fi președintele tuturor românilor. 5 ani de zile, nu ați fost președintele meu. Nu ați făcut nimic pentru cei cu dizabilități de auz și vorbire. Nici bun, nici rău.

Nu ați existat pur și simplu pentru electoratul surzilor. Adulții surzi nu au primit niciodată informații de interes public privind programul unui candidat politic. Știți de ce, domnule președinte? Legea 448/2006 prin art 97 finanțează cu sume exorbitante niște asociații. Legea electorală a fost îmbunătățită pentru românii de peste graniță, vreau sa vă rog să vă gândiți la cei peste 25000 de surzi -  electorat care trăiește în România.


Nu mai am încă 5 ani de pierdut din viața fiului meu cu deficiente de auz absolvent de universitate care sa fie umilit de mulți neispraviti din instituțiile de stat... discriminat.


Votul meu de astăzi nu a fost pentru președintele care mă reprezintă, nici pentru președintele în care cred. Votul meu de astăzi nu a fost din inima și credință. Știți ce așteptări are o mama a unui copil surdo mut absolvent de universitate? Președinta unui ONG care a militat peste 20 de ani pentru drepturile persoanelor cu deficiente de auz și vorbire, care și-a vândut locuința să implementeze serviciul garantat de stat, 112 respectiv 113 pentru deficientii de auz? Are...


SPERANTA. Atât mai pot avea, speranța ca doamna Violeta Alexandru, ministrul muncii, și doamna Monica Anisie, ministrul Educatiei, vor face o reforma totală pentru deficientii de auz colaborând cu mine, domnule președinte, care dețin o experiență în acest domeniu de peste 25 de ani...


Așa că votul meu a fost cu speranța. Am pus ștampila și mi-am dorit ca ștampila aia să schimbe ceva pentru toți surzii din România!


Sa aibă și surzii o țară care sa nu-i mai injoseasca,


Sa aibă o țară care sa-i respecte drepturile alea puține pe care le are... Legea 448/2006 art 61 art 69 art 70


Să aibă o țară nu cu legi strâmbe doar pe hârtie ca pina acum, pe care să mă chinui eu sa le îndrept.


Să aibă o țară care să nu-l discrimineze nici pe el nici pe cei peste 25000 de surzi.


Să aibă o țară cu un președinte care să își întoarcă privirea și către cei cu dizabilități de auz și vorbire. Eu m-am săturat spunând mereu să mă ajute Dumnezeu. Să mă mai ajute și Președintele nostru, Președintele auzitorilor și surdo muților.


Ce ziceți, domnule președinte, puteți fi și președintele fiului meu și al celor 25000 de surzi din România eliminând monopolul creat de chiar ministerul muncii și legea 448/2006 finanțand asociații care nu reprezinta... Pe nimeni și nimic? Puteți abroga finanțările acestea care nu reprezinta interesele persoanelor cu dizabilități sau voi plăti cu lacrimi votul pe care l-am dat cu speranța?”, a spus interpret autorizat în limbaj mimico gestual, Ionica Tarău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel