Mămăligă cu cașcaval, la cuptor. Puțină smântână și bacon crocant fac din acest preparat un deliciu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: captură video YouTube "Delicatese"
Sursa foto: captură video YouTube "Delicatese"
Mămăliga cu cașcaval este absolut delicioasă. Alături de smântână și bacon, devine un preparat de nerefuzat.

Ingrediente

- mălai 200 g

- apă 1 litru

- unt gras 30 g

- smântână 100 g

- mozzarella/caşcaval 300 g

- sare

Cum se prepară

Într-o crăticioară, puneţi apă la fiert cu sare. Când începe să fiarbă, adăugaţi mălaiul ploaie şi amestecaţi cu un tel. Continuaţi să amestecaţi la foc mic, până când mămăligă devine densă, potrivit delicatese.net. Luaţi de pe foc şi adăugaţi untul şi smântân. Tapetaţi cu unt tava de cuptor de aproximativ 25-18 cm. Puneţi jumătate din cantitatea de mămăligă şi nivelaţi puţin.

Adăugaţi jumătate din cantitatea de mozzarella/caşcaval ras. Puneţi apoi încă un strat de mămăligă şi nivelaţi. Apoi, ultimul strat de mozzarella/caşcaval. Se bagă la cuptor, 25 minute, la 180 de grade. Se servește cald cu smântână şi bacon rumenit.

Cei de la "Delicatese" au explicat rețeta pas cu pas:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel