Managerul Institutului Oncologic: Acceleratorul este montat, este în perioada de probe
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Acceleratorul nou pentru radioterapie de la Institutul Oncologic Bucureşti, cumpărat printr-un acord cu Banca Mondială, se află în perioada de probe, a declarat luni managerul unităţii medicale, Lidia Kajanto, scrie Agerpres. 

"Acceleratorul este în funcţiune. Acceleratorul care este primit prin acordul cu Banca Mondială - suntem în perioada de autorizări cu el şi de făcut training, pentru că se trece la o tehnică superioară. (...) Acum este în perioada de probe. Acceleratorul este montat, sunt obţinute avizele, aşteptăm să vină şi firma care se ocupă de făcut ultimele modificări pentru că au fost probleme. Noi avem două echipamente de la firmă şi unul de la altă firmă şi ca să lucreze pe acelaşi soft, a fost destul de complicat. Eu cred că într-o lună se vor finaliza toate problemele acestea", a explicat managerul.

Potrivit acesteia, în prezent la IOB sunt angajaţi zece fizicieni, dintre aceştia şapte fiind debutanţi.

"În momentul de faţă sunt zece fizicieni, dar din păcate sunt doar trei seniori, restul sunt fizicieni debutanţi", a spus Kajanto.

Ea a menţionat că două SPECT/CT-uri care au fost montate anul acesta sunt funcţionale.

"Cred că în momentul de faţă sunt cele mai noi echipamente de SPECT/CT deci se pot face scintigrafiile osoase şi limfoscintigrafiile care sunt specifice pentru pacienţii cu melanom. Limfoscintigrafia este investigaţia care se face pentru a depista ganglionii santinelă - acel ganglion care trebuie scos în momentul după ce se face intervenţia pentru melanom", a mai arătat reprezentantul IOB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel