Manda: Jandarmii de la conducere, sub acuzare sau suspecți. Lazăr ar fi țipat să se întâmple asta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Claudiu Manda
Claudiu Manda
Deputatul Claudiu Manda a declarat la emisiunea ”Sinteza Zilei” la Antena 3 că miercuri reprezentanții conducerii Jandarmeriei Române vor fi puși sub acuzare sau vor fi considerați suspecți în dosarul protestului Diasporei.

”Am primis acum un mesaj, pe surse, care spune că, mâine, jandarmii de la conducere vor fi puși sub acuzare sau vor fi făcuți suspecți. Lazăr ar fi țipat la cei de la secția Parchetelor militare ca mâine să se întâmple asta”, a spus Claudiu Manda la Antena 3.

Au fost audieri

Şeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv, a declarat, joi, după ce a fost audiat la Parchetul Militar, că nu a fost pus sub acuzare şi are calitatea de martor, susţinând că îşi asumă toate faptele jandarmilor din subordinea sa.

Colonelul Cătălin Paraschiv a fost audiat aproximativ două ore de procurorii militari, în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.

La ieşirea din sediul Parchetului, Paraschiv a fost întrebat de jurnalişti dacă a fost pus sub acuzare. "Nu am fost pus. Am calitatea de martor. Am declarat efectiv ce s-a întâmplat în acea seara şi atâta tot", a spus Paraschiv.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel