Maramureş: Industria mobilei - trend pozitiv, în timp ce producţia industrială e în scădere uşoară
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Producţia industrială realizată în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019 în judeţul Maramureş, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului 2018, a scăzut cu 1% în volum absolut, însă industria mobilei înregistrează o creştere semnificativă, menţionează, miercuri, un raport al Direcţiei Judeţene de Statistică Maramureş, scrie Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, indicele valoric al cifrei de afaceri totale (cifra de afaceri totală provine atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare ale unităţilor cu profil industrial) a unităţilor industriale în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019 a fost mai mare cu 0,8% faţă de aceeaşi perioada din anul 2018.

Raportul menţionează că în totalul cifrei de afaceri, ponderi mai însemnate au deţinut activităţile de fabricarea mobilei cu 27,4%, fabricarea echipamentelor electrice 24,2%, prelucrarea lemnului 13,1%, industria alimentară 5,4%, industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal 4,8%, fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice 5,3%, industria metalurgica 9,3%, iar fabricarea articolelor de îmbrăcăminte 1%.

Evoluţia pozitivă a industriei mobilei este ca urmare a investiţiilor aproape continue în acest domeniu atât din partea firmelor cu capital românesc cât şi a celor cu capital străin. Principalele fabrici funcţionează în oraşele Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Târgu Lăpuş, iar pe lângă fabricile de mare capacitate funcţionează o serie de firme mai mici specializate în producţia de mobilier casnic sau pentru firme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel