Marcus Rashford a devenit cel mai scump jucător din lume
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Marcus Rashford, atacantul lui Manchester United, a devenit cel mai scump jucător din lume, detronându-l pe Kylian Mbappe, vârful francez al lui Paris Saint-Germain, potrivit unui studiu efectuat de Observatorul pentru fotbal (CIES).

CIES a calculat cota de piaţă jucătorilor din cele cinci mari campionate ale Europei, ţinând cont de vârstă, durata contractului, performanţe sau progresul sportiv. Pe baza acestui algoritm, Marcus Rashford ar valora astăzi 165,6 milioane de euro. Kylian Mbappe, care mai are doar 18 luni de contract, a coborât pe poziţia a cincea, având acum o cotă de piaţă de 149,4 milioane de euro.

Pe podium mai sunt atacantul norvegian de la Borussia Dortmund, Erling Haaland (152 milioane euro), şi fundaşul englez al lui Liverpool, Trent Alexander-Arnold (151,6 milioane euro). Pe locul 4 se află mijlocaşul portughez Bruno Fernandes (Manchester United), cu o cotă de piaţă de 151,1 milioane euro.

Top 10 este completat de englezul Jadon Sancho (Borussia Dortmund/148,3 milioane), portughezul Joao Felix (Atletico Madrid/141,5 milioane), canadianul Alphonso Davies (Bayern Munchen/139,2 milioane), englezul Raheem Sterling (Manchester City/136,9 milioane) şi germanul Kai Havertz (Chelsea/136 milioane).

Care este cel mai scump fundaş



Trent Alexander-Arnold este cel mai scump fundaş, urmat de Alphonso Davies şi portughezul Ruben Dias de la Manchester City (127 milioane). Intrat în ultima jumătate de an de contract, argentinianul Lionel Messi, vedeta echipei FC Barcelona, este doar pe locul 97, cu 54 de milioane de euro.

În ciuda statisticilor sale excelente, portughezul Cristiano Ronaldo se află pe locul 131, cu 47 de milioane de euro. Aceasta se datorează mai ales vârstei sale şi duratei relativ scurte a contractului cu Juventus Torino, scadent în iunie 2022. Accidentările repetate şi un contract care expiră peste 18 luni explică valoarea destul de scăzută înregistrată pentru Neymar (32 milioane euro), potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel