Marele blat de Rusalii
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
oameni
oameni
De ce a fost oferită românilor o zi liberă în plus, de Rusalii?

Minivacanța de Rusalii a însemnat blocaje în Comarnic și ambuteiaje pe A2. Te-ai fi așteptat ca aglomerație să fie pe DN2, nu pe DN1 sau pe Autostrada Soarelui.

În fond, ziua liberă în plus a fost oferită cu ocazia unei sărbători religioase. Deci, trebuia să-i cauți pe românii care au bani de excursii la mănăstiri, nu pe plajă. Ori, nici măcar chelnerii nu se roagă, în cluburile din Mamaia. Deși, la câți fraieri cu bani sunt pe la noi, e posibil să se roage clienții de chelneri.

Din păcate, nu poți da zi liberă doar pe bază de confirmare scrisă: Adeverim prin prezenta că numitul..., de la firma..., a fost prezent la slujba de Rusalii, în biserica... Sau certificat, ca la Revoluție, vizat de doi martori care te-au văzut făcându-ți cruce.

Așa că de sărbătoare pot profita toți blatiști, indiferent de confesiune. Mă întreb, totuși, cum or fi suferit hipsterii cu principii și modernii de net? Ăia supărați că se muncește prea puțin în România și care vor spitale, nu catedrale? Și-au înghițit cu noduri frape-ul, sub umbrelă, se simt vinovați că profită de obscurantismul celeilate Românii, premoderne și cu mai puțini dinți în gură?

La paritate, ar trebui ca la fiecare happy-hour, pensionarii să primească un leu în plus. De unde bani? De la creșterea PIB-ului prin stat în minivacanțe, aș zice, nu ca Ludovic Orban, care a propus să se ia de la IT-iști.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel