Maria, fiica regretatului Hanibal Dumitrașcu, moment special: Voiam doar să-ţi trimit toată iubirea mea. Să te înveleşti cu ea când ţi se va face frig
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
lansare
lansare
Maria Dumitrașcu, fiica regretatului psiholog Hanibal Dumitrașcu, și-a sărbătorit duminică ziua de naștere.

Și-a făcut cel mai frumos cadou - lansarea cărții "Strălucind mai mult decât niciodată" pe care o puteți comanda aici dacă dați un mesaj prin care vă exprimați această dorință. Maria Dumitrașcu va dona banii strânși de la vânzarea cărții.

Strălucind mai mult decât niciodată în cădere reprezintă un jurnal introspectiv, intim şi sincer, despre trăiri, iubirea neîmpărtăşită, clipe eterne, drumul spre sine însuşi, pierdere şi regăsire; un amalgam de emoţii şi stări, de reflecţii psihologice, de monologuri şi strigăte înăbuşite, pentru ca într-un final acel zbucium interior să se metamorfozeze.

Cartea începe cu o metaforă, gara în care scrie eul liric M., la persoana I, reflectă blocarea într-o poveste care o ţine în loc, aşteptând himere- munţii de la orizont sunt amintirile şi visele ei privind acea iubire care pare că nu va răspunde niciodată.

Notiţele din jurnal sunt prezentate pe date, cronologic, reflectând povestea care a dus la blocarea într-un loc în care aşteptarea e singurul reper.

E un jurnal personal pe care îl public, în care se poate regăsi oricine. E o eliberare, o frântură ruptă din suflet şi aşternută pe hârtie pentru a glorifica trăirea profundă şi lucrurile simple care fac viaţa vrednică de a fi trăită, pentru ca cititorul să nu se mai simtă singur pe acest drum al cunoaşterii de sine şi de lume. Cartea vorbeşte despre depresie şi anxietate, despre obsesii, despre drumul anevoios pe care îl presupune descoperirea şi acceptarea de sine, şi nu în ultimul rând, despre rănile interioare pe care, adeseori, nu le conştientizăm prea mult, iar ele sunt răspunsul pentru toate circumstanţele nefericite pe care noi le creăm, motorul perfect pentru a ne tăia singuri craca de sub picioare.

Scriind, chiar din acel loc în care parcă a prins rădăcini, (şi cât de obositor este să stai prins într-un loc unde nimic nu se mai întâmplă), M. începe o călătorie prin care se descoperă pe sine, din ce în ce mai mult, şi privind înlăuntrul său, se trezeşte”, a scris Maria Dumitrașcu.

Iată câteva citate din carte:


,,În noaptea asta, voiam doar să-ţi trimit toată iubirea mea. Să te înveleşti cu ea când ţi se va face frig. Eu o fac mereu. Şi nu mă mai tem de iarnă."

,,Cuvintele mele dau la o parte toată ceaţa dintre noi, lăsând adevărul şi lumina să ne scrie."

,,Dar poate că unele poveşti sunt menite să rămână mereu acolo, în întuneric, doar acolo se pot împlini, în adâncul viselor, doar acolo strălucesc. Lumina le omoară. Le dezintegrează până ce ajung doar umbra celor care au fost. Devin serbede, anoste, fade, fără noimă."

,,–Cum să fim fericite, cum să ne îndeplinim visele dacă bietul nostru subconştient înregistrează că nu ne simţim în stare? Noi ne-am creat contextul pentru toate nefericirile noastre. De aici pleacă toate. Tot dezastrul.. întunericul."

,,Am înţeles acum că am cuprins iubirea în cele mai desăvârşite clipe ale ei. În zbor şi în căderi, în zbuciumul apelor şi-n liniştea cufundată în munţi, am chemat-o, am cunoscut-o, am cântat-o, am pierdut-o."

Scopul cărții sale este de a ajuta copiii din orfelinate

"Am stat şi m-am gândit ce să fac cu banii din urma vânzărilor, ceva care să conteze cu adevărat, căci scopul de a publica o carte a fost de a transmite mai departe trăirile mele, nu de a face bani din scris. Şi m-am oprit la ideea de a face o bucurie micuţilor abandonaţi în orfelinate. Aşadar, voi dona toţi banii strânşi din vânzarea cărţilor la două orfelinate din Bucureşti.

"Strălucind mai mult decât niciodată" e un jurnal introspectiv, intim şi sincer, despre trăiri, iubirea neîmpărtăşită, clipe eterne, drumul spre sine însuşi, pierdere şi regăsire; un amalgam de emoţii şi stări, de reflecţii psihologice, de monologuri şi strigăte înăbuşite, pentru ca într-un final acel zbucium interior să se metamorfozeze.

E un jurnal personal pe care îl public, în care se poate regăsi oricine. E o eliberare, o frântură ruptă din suflet şi aşternută pe hârtie pentru a glorifica trăirea profundă şi lucrurile simple care fac viaţa vrednică de a fi trăită, pentru ca cititorul să nu se mai simtă singur pe acest drum al cunoaşterii de sine şi de lume. Cartea vorbeşte despre depresie şi anxietate, despre obsesii, despre drumul anevoios pe care îl presupune descoperirea şi acceptarea de sine, şi nu în ultimul rând, despre rănile interioare pe care, adeseori, nu le conştientizăm prea mult, iar ele sunt răspunsul pentru toate circumstanţele nefericite pe care noi le creăm, motorul perfect pentru a ne tăia singuri craca de sub picioare", a spus Maria Dumitrașcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel