Mario Iorgulescu, urmărit penal pentru ucidere din culpă și conducerea sub influența alcoolului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Iorgulescu
Iorgulescu
Parchetul de pe lângă Tribunalul București anunță începerea urmăririi penale pe numele lui Mario Iorgulescu. 

În 19 septembrie, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul București, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul Mario Iorgulescu. 

Acuzațiile aduse lui Mario Iorgulescu

Mario Iorgulescu este acuzat de infracțiunile de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Aducerea la cunoștință a acuzațiilor, îngreunată de starea critică de sănătate

Tot în 19 septembrie, anunță sursa citată, Spitalul Elias a fost informat că, în cursul zilei de 20 septembrie, organele judiciare se vor deplasa la sediul unității medicale ”în vederea efectuării unor activităţi procedurale care vor implica persoana în cauză.”

Procurorul de caz a fost informat telefonic de către reprezentanții spitalului cu privire la un posibil transfer al lui Mario Iorgulescu la o clinică din UE. Prin urmare, s-a decis ca activitățile procedurale să fie efectuate de îndată. În 19 septembrie, la ora 19:00, un procuror, însoțit de ofițeri de la Poliția Capitalei, a mers la Spitalul Elias pentru a aduce la cunoștință acuzațiile. 

Medicii au apreciat că acest act procedural nu este oportun, din cauza stării critice în care se află Mario Iorgulescu. Astfel, procurorul nu l-a putut anunța pe Mario Iorgulescu de desfășurarea urmăririi penale și acuzațiile care i se aduc.  

Reprezentanții Spitalului Elias au trimis, în 20 septembrie, foaia de observație medicală a pacientului către Parchet, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul București. 

Procurorul de caz, informat telefonic despre transfer, luni dimineață

În dimineața de luni, procurorul de caz a fost informat, anunță Parchetul, în mod telefonic, că procedura de transfer a lui Mario Iorgulescu e în curs, procurorul cerând o informare scrisă, care, până la această oră, nu a fost comunicată. 

”Precizăm că actele şi măsurile necesare soluţionării cauzei au avut în vedere şi starea gravă de sănătate a suspectului, astfel cum a fost evaluată de către medicii din cadrul Spitalului Elias, iar transferul acestuia la o clinică din afara ţării nu împiedică desfăşurarea în continuare a urmăririi penale. Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.” concluzionează anchetatorii din dosarul lui Mario Iorgulescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel