Marius Nistor, ENERVAT de economistul Cristian Păun, după un calcul privind majorarea pensiilor: Mesajele de tipul acesta sunt INADMISIBILE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Captură video RealitateaPlus
Captură video RealitateaPlus
Marius Nistor s-a enervat în direct la TV după ce economistul Cristian Păun a prezentat un calcul la tablă, privind majorarea pensiilor.

Economistul Cristian Păun a făcut un calcul la tablă privind majorarea pensiilor, în cadrul unei emisiuni de la RealitateaPlus. Potrivit acestuia, majorarea acestora nu este sustenabilă pentru că în România există mai mulți pensionari decât salariați. Ideea pe care a încercat să o promoveze economistul, adică cea că pensiile nu pot fi crescute dacă nu este mărit și numărul salariaților, l-a enervat pe Marius Nistor, președintele Federației „Spiru Haret”.

"V-am ascultat cu răbdare și ceea ce încercați să creionați în momentul de față este că pensionarii ăștia care sunt prea mulți, în concepția dumneavoastră, sunt întreținuți de cei 4 milioane de salariați. Nu sunt întreținuți de cei 4 milioane de salariați. Oamenii aceștia au muncit, au contribuit și atunci vin să vă întreb banii pe care eu i-am dat în permanență la pensie- da, am contribuit la așa ceva- vin și vă întreb unde exact s-au dus. Încă o dată, discursul dumneavoastră nu face decât să creeze o palie între cei care lucrează în momentul de față și pensionari. De asta au ajuns unii să se uite strâmb: "Uite domnule mai vor ăia la pensie un procent în plus sau două". Mesajele de tipul acesta sunt inadmisibile.", a spus Marius Nistor.

În timp ce a prezentat mai multe calcule la tablă, economistul Cristian Păun a fost contrazis în mod repetat și de Bogdan Hossu, care a raportat mai multe "elemente de distorsiune" în discursul economistului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel