Marius Pieleanu, atac la sindicate. Anton Hadăr, replică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
fsli
fsli
După ce profesorul şi sociologul Marius Pieleanu a ridicat, în cadrul unei declaraţii pentru DC News, problema modului în care se încasează cotizaţia pentru sindicat în sistemul de educaţiei, Anton Hadăr,  liderul Federației Naționale Sindicale Alma Mater, a oferit un punct de vedere pe acest subiect.

Anton Hadăr, liderul Federației Naționale Sindicale Alma Mater, a comentat şi el, pentru DC News, pe marginea subiectului lansat de către Marius Pieleanu care a acuzat modul în care cotizaţia pentru sindicat se încasează de către angajaţii din educaţiei.

"La dimensiunea acestei ţări, cu 175.000 de membri de sindicat şi alţi 70.000 la Spiru Haret, fiecare membru cu problemele lui, e clar că e nevoie de un timp foarte mare pe care colegii noştri din preuniversitar să-l acorde muncii sindicale. Referitor la modul de încasare a cotizaţiei, apreciez că persoanele care prestează munca aceasta sunt şi ei membri de sindicat şi dacă au consimţit să adune cotizaţia de la membrii de sindicat asta înseamnă că e o muncă agreată.

Ei au fost de acord să facă această activitate. În plus, e şi foarte greu să alergi după fiecare cadru didactic. Nu aş zice că e o problemă că se opreşte pe statul de plată. Aşa este peste tot. În tot sistemul bugetar, poate cu mici excepţii, se opreşte cotizaţia pe statul de plată", a declarat Anton Hadăr.

Vezi şi: Cotizaţie FSLI, mod încasare. Marius Pieleanu: Găselniţă care sigur nu este conformă cu legea

Ce a declarat Marius Pieleanu

"De ce cotizaţia de membru se colectează prin intermediul instituţiei de învăţământ unde lucrează membrul de sindicat respectiv şi nu se colectează, aşa cum se întâmplă în toată lumea civilizată, direct de la membri de către sindicat? Cu alte cuvinte, direcţiile economice şi contabilitatea unităţilor de învăţământ prestează o muncă suplimentară pentru sindicat fără ca aceasta să fie prinsă în fişa postului şi remunerată ca atare. Oare ministrul Educaţiei ştie de această găselniţă a sindicatului care sigur nu este conformă cu legea?", întreabă sociologul Marius Pieleanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel