Mască de protecţie în vremea coronavirusului. De ce în unele ţări e obligatorie, iar în altele nu
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Hong Kong, Seoul, Tokyo şi nu doar acestea sunt oraşele în care purtarea măştii de protecţie este obligatorie în vremea coronavirusului. Există, însă, extrem de multe ţări unde purtatul măştii se face aleatoriu, fără obligaţie. 

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, măştile de protecţie au devenit un lux în cele mai multe ţări. Cine a apucat să îşi facă din timp stocuri a fost norocos, însă cei mai mulţi au trebuit să improvizeze din alte materiale. 

Există, însă, zone unde acoperirea nasului şi gurii sunt obligatorii, aşa cum este în Cehia, acolo unde oricine iese fără mască sau o formă de protecţie a nasului şi gurii pe stradă este amendat. 

Cu toate astea, în oraşele din Marea Britanie, dar şi în oraşe precum Sydney sau Singapore, este complet normal să mergi pe stradă fără această formă de protecţie. 

Care sunt motivele 

Punctul de vedere al OMS a fost clar încă de la începutul pandemiei. Doar două categorii de persoane trebuie să poarte aceste măşti: cei care sunt deja bolnavi şi au simptome, şi cei care îngrijesc persoane suspectate de infectare cu coronavirus. Nimeni altcineva! Şi sunt şi câteva motive pentru asta! 

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, masca de faţă nu este o metodă sigură de protecţie, dat fiind modul în care se transmite virusul. Aşadar, ne-ar putea proteja, dar doar în anumite situaţii. Tocmai de asta, experţii spun că spălatul mâinilor şi a feţei cu apă şi săpun este o metodă de prevenţie mult mai eficientă. 

În plus, scoaterea măştii de pe faţă trebuie făcută cu atenţie, pentru a evita contaminarea mâinilor. Şi, cel mai important motiv pentru care OMS recomandă purtarea ei doar în anumite situaţii este falsul sentiment de siguranţă pe care îl oferă, scrie BBC. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel