Masoneria, locul unde politicienii nu au partide. Marele Maestru al MLNR: Nu este permis așa ceva
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Masonerie
Masonerie
Prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România, a vorbit, la interviurile DC News, despre ce li se interzice oamenilor care fac politică atunci când ajung în masonerie.

Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România a enumerat câteva dintre regulile scrise din interiorul masoneriei. Printre ele se află interzicerea discuțiilor politice, fapt ce conduce la inexistența certurilor membrilor din diferite partide, ba chiar la o armonie ce alimentează schimburi de păreri exprimate civilizat. "În masonerie există masoni, există membrii în lojile noastre. Acolo nu stă nimeni să se gândească că, persoana X este membru în partidul Y și persoana Z este membru în partidul N și aoleu să fim atenți, nu. Acolo toată lumea are un statut egal, acolo se discută cu totul și cu totul alte lucruri", a declarat Prof. univ. dr. Radu Bălănescu pentru DCNews.

 "Nu facem politică, nu facem religie..." 

Rigorile masoneriei sunt deasupra intereselor de ordin politic. "Este scris, noi nu facem politică, nu facem religie, nu avem discuții financiare, mă refer la business. Deci nu cred că se pune problema. Acolo nu se ceartă nimeni pe niște chestiuni legate de politică, chiar dacă oamenii respectivi sunt membrii în partide politice diferite, unii la putere, unii în opoziție. Nu există așa ceva pentru că nu este permis să fie așa ceva. Dar, cu siguranță relaționează bine și pot avea un schimb de păreri extrem de civilizat atunci când se întâlnesc, când discută, nu stă nimeni să vadă ce discută" a explicat Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel