McDonald's. Investigația Comisiei Europene, finalizată cu un verdict
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Avantajele fiscale de care a beneficiat McDonald's în Luxemburg nu reprezintă încălcări ale legii, a stabilit Comisia Europeană, după o investigaţie masivă demarată în 2015 împotriva celui mai mare lanţ de restaurante de tip fast-food din lume.

Neimpozitarea unor profituri ale McDonald's în Luxemburg nu reprezintă un ajutor de stat ilegal şi este în linie cu reglementările fiscale naţionale şi cu Tratatul privind evitarea dublei impuneri dintre Luxemburg şi SUA, apreciază Comisia Europeană. Instituţia salută măsurile adoptate de Luxemburg pentru a preveni în viitor evitarea dublei impuneri. Investigaţia a analizat structura corporaţiei americane McDonald's, care este exceptată în Luxemburg şi în SUA de la plata redevenţelor primite de la francizele din Europa, Ucraina şi Rusia.

Investigații la mai multe companii

Comisia Europeană a efectuat câteva investigaţii privind avantajele fiscale acordate multinaţionalelor de către statele membre UE, stabilind că acordurile oferite de Irlanda, Luxemburg şi Olanda companiilor Apple, Amazon, Engie, Fiat şi Starbucks reprezintă încălcări ale legislaţiei UE. McDonald's a anunţat anul trecut că va renunţa la sediul fiscal din Luxemburg şi va crea o nouă companie holding cu sediul în Marea Britanie, unde va plăti taxele pentru majoritatea redevenţelor primite pentru vânzările din afara SUA. Astfel, McDonald's va plăti taxa pe companii în Marea Britanie şi luna viitoare va anunţa schimbări în structura corporaţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel