Medicii îi IMPLORĂ pe oameni să doneze sânge. Criză fără precedent la granițele României
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Oamenii sunt implorați de către medici să doneze plasmă. Sistemul de sănătate a fost grav afectat de pandemia de coronavirus. 

Medicii imploră toţi moldovenii să doneze sânge pentru a-i salva pe bolnavii de COVID-19. Victor Cojocaru, Şeful Clinicii "Anestezie şi Terapie Intensivă" a Spitalului Clinic Republican din Chișinău, a declarat în cadrul unei emisiuni de la Canal 2 că pacienţii, care suferă de forme grave au nevoie şi de sânge, nu doar de plasmă. Astfel, indiferent dacă aţi fost sau nu infectat cu noul coronavirus, fiecare dintre noi poate deveni erou.

"COVID-ul afectează grav sistemul de coagulare. La noi deja în terapia intensivă au trecut deja peste mia de pacienţi cu complicaţii grave severe şi practic nu a fost nici un pacient care să nu necesite componente şi preparate sangvine.", a afirmat şeful Clinicii ATI a SCR, Victor Cojocaru.

Medicul îi încurajează, în continuare, pe bărbaţii care au fost infectaţi cu virusul SARS-COV-2 să doneze plasmă, întrucât, pentru unii pacienţi, aceasta este singura şansă la viaţă. "Plasma unui donator poate fi utilizată pentru un pacient cu formă uşoară de COVID, pentru trei pacienţi. Pentru pacienţii gravi câteodată ne trebuiesc şi patru, cinci donatori pentru un singur pacient.", a menționat şeful Clinicii ATI a SCR, Victor Cojocaru, potrivit Publika.md.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel