Medicul Carmen Dorobăț, despre redeschiderea școlilor: ATENȚIE la testarea/vaccinarea profesorilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Școli
Școli
Medicul Carmen Dorobăț a vorbit pentru DC News despre redeschiderea școlilor.  

Decizia redeschiderii școlilor se va lua pe 2 februarie, după cum premierul Florin Cîțu a anunțat zilele trecute. Totuși, date fiind relaxările ce vor fi puse în aplicare de luni și situația epidemiologică actuală, părinții și elevii cred tot mai mult că redeschiderea școlilor se va face pe 8 februarie.

„Trebuie să păstrăm măsurile de restricţie, trebuie să purtăm mască, distanţarea socială şi toate celelalte măsuri care au dat rezultate până astăzi. Monitorizăm clar, zilnic, situaţia. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”, spunea premierul Florin Cîțu. 

Ce zice Carmen Dorobăț

Contactată de DC News pentru a comenta probabilitatea redeschiderii școlilor de la 8 februarie, Carmen Dorobăț a afirmat că „situația trebuie reevaluată.”

„De luni se fac relaxări, ceea ce nu e rău pentru economie, toți ne dorim, dar contra-greutatea acestor relaxări care cred că sunt binevenite, este urmărirea extrem de atentă și de bună credință a ceea ce se întâmplă în jur.”, a spus medicul Carmen Dorobăț pentru DC News. 

În continuare, medicul a explicat că „dacă noi constatăm că această relaxare cu 30% cât văd în București nu dă nimic de notorietate negativă în ceea ce privește numărul de cazuri, că numărul de testări va crește, noi, doctorii, ne dorim asta, atunci știm exact pe ce teren călcăm. 

Și atunci s-ar putea spune că *Da, dăm drumul la școli*, cu mențiunea *Atenție la vaccinarea profesorilor sau dacă nu, la testarea profesorilor în momentul în care se intră în colectivitate.”

În încheiere, medicul Carmen Dorobăț a subliniat că, în opinia sa, avem nevoie de o „reevaluare sinceră și permanentă, pas cu pas, ca să mergem în dublu cu stăpânirea epidemiei și cu relaxarea economică.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel