Medicul din Călărași care refuză pacienții nevaccinați anti-Covid va fi ANCHETAT. Ce riscă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Colegiul Medicilor s-a autosesizat și face o anchetă în cazul medicului de familie din Călărași care a anunțat că va primi doar pacienți care se vaccinează împotriva COVID-19.

Colegiul Medicilor s-a autosesizat și face o anchetă în cazul medicului de familie din Călărași care a anunțat că va primi doar pacienți care se vaccinează împotriva Sars-Cov-2, transmite RealitateaPlus. 

”La Colegiul Medicilor din județul în care a apărut primul medic care a postat această opinie a sa pe Facebook, colegii noștri din județul în care medicul este membru al Colegiului s-au autosesizat și vor face o anchetă, dar ancheta nu va avea finalitate decât dacă cineva va fi prejudiciat.”, a explicat Gheorghe Borcean, vicepreședintele Colegiului Medicilor.

CNCD, intervenție

Cazul ar putea fi tranșat inclusiv la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării sau în instanță.

”Pot să existe multiple situații și în relațiile de muncă, și în accesul la anumite servicii, de exemplu serviciile companiilor de transport. Ne-am așteptat și ne așteptăm la aceste situații. Ele vor ajunge fie la CNCD, fie în instanța de judecată, în funcție de opțiunile celor care au dreptul de a depune plângere. În ce privește vaccinul anti-Covid, în acest moment nu există în niciun stat al Uniunii Europene vreo lege care să prevadă obligativitatea vaccinului”, a spus la Realitatea Plus Președintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc.

VEZI ȘI: Cum se apără medicul de familie care amenință pacienții cu excluderea, dacă nu se vaccinează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel