Mere coapte în halat. Desert după o rețetă veche. Un adevărat deliciu!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dacă ai poftă de ceva dulce și te-ai săturat de rețetele clasice, îți prezentăm un desert special: merele coapte "în halat". Iată cum se prepară.

Ingrediente

- mere 1,000 kg

- făină 0,250 kg

- ouă 3 buc.

- drojdie de bere 0,010 kg

- zahăr 0,150 kg

- sare 0,003 kg

Cum se prepară

Din făină, două ouă, drojdie şi sare se prepară o cocă ce se lasă să crească, apoi se întinde o foaie de cca. 1 cm grosime. Se taie în bucăţi pătrate şi în mijlocul fiecăreia se pune un măr spălat, cu sâmburii scoşi şi umplut cu zahăr. Se împreună colţurile pătratului deasupra mărului, se unge cu ou bătut pe deasupra, apoi se presară zahăr şi se aşază într-o tavă. Se coc în cuptor la foc potrivit timp de 20 de minute. Se servesc pudrate cu zahăr.

*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.

Vezi și: Să nu încălzești niciodată mâncarea direct pe flacăra aragazului! Este cea mai mare greșeală!

De ce să pui pâine în oala în care fierbi varza. Trucul este absolut genial!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel