Mihaela Geoană: Statistici alarmante. Romania, loc fruntaș la rata mortalității în Europa
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fundatia Renasterea organizeaza pe 25, 26 si 27 septembrie traditionala cursa Race for the Cure Romania, in premiera mondiala, in format digital, in acelasi timp cu 31 de state europene partenere.

Race for the Cure, cel mai mare si de succes eveniment de informare si de strangere de fonduri pentru sanatatea femeii, aflat, in 2020, la cea de-a sasea editie, aliniaza Romania la linia de start a Europei in cursa pentru prevenirea si combaterea cancerului la femei unde anual, conform estimărilor, sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel național, iar numărul deceselor se ridică la 3.209. 

40 de echipe de celebritati din Romania printre care Andreea Esca, Inna, Alexandra Dinu, Iuliana Tudor, Laura Cosoi, Atena Boca sau Ada Condeescu si-au creat echipele de start in competitia digitala, iar membrii echipelor sau participantii singulari pot fi toti cei care se inscriu cu o donatie minima care se va transforma in ecografii, mamografii si actiuni de sustinere a pacientelor oncologice din Romania. 

Premiera pe care o aduce editia din 2020 este ca participarea diasporei la Race for the Cure, de oriunde din Europa, va putea aduce sustinere si donatii femeilor din Romania pentru preventia si combaterea cancerului de san, de col uterin sau ovarian fiind o cursa digitala, fara un traseu fix, prestabilit.

“Anul acesta, linia de start a evenimentului Race for the Cure nu va fi una fizica, iar locul de alergare poate fi oriunde: pe banda de alergat de acasa, pe aleile din jurul blocului, intr-un colt din Romania sau oriunde in lume. Important este sa ne inscriem pe platforma raceforthecure.eu, si apoi sa aratam in online, folosind #RFTC2020 si #Renasterea2020,  ca suntem alaturi de femeile din Romania, in drumul catre combaterea cancerului, prin preventie, stil de viata sanatos si investigatii medicale periodice. Statisticile sunt alarmante, plasand Romania pe un nemeritat loc fruntas in ceea ce priveste rata mortalitatii in Europa, deoarece preventia si diagnosticarea precoce inca nu sunt prioritare, iar dramele femeilor diagnosticate cu cancer sunt coplesitoare. Haideti sa coloram Facebook-ul, Instagram-ul, Tik-Tok-ul in roz in zilele Digital Race for the Cure, sa donam si sa ii indemnam pe toti sa o faca. Fiecare inscriere e trasformata de Fundatia Renasterea in analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viata!”, subliniaza Mihaela Geoana, Presedinte si co-fondator al Fundatiei Renasterea.   

Procedura de inscriere si participare, impreuna cu toate detaliile si informatiile legate de Race for the Cure 2020 si de actiunile Fundatiei Renasterea se pot gasi pe site-ul oficial al evenimentului international: https://www.raceforthecure.eu/ro/ si pe https://fundatiarenasterea.ro/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel