Mihai Ardeleanu, medic vindecat de COVID-19: Boala este CUMPLITĂ. Dacă nu eram sănătos, NU AȘ FI SUPRAVIEȚUIT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ
Mihai Ardeleanu, medic vindecat de COVID-19, a dezvăluit prin ce traumă a trecut, deși este un om care înțelege boala și sistemul medical. 

Medic nefrolog și doctor în științe medicale, Mihai Ardeleanu spune că, în momentul infectării, lucra în Spitalul Județean, unde crede că s-a și infectat, având ”o adresabilitate foarte mare în ambulatorie de specialitate”: ”La momentul respectiv nu eram instruiți să facem un soi de anchetă epidemiologică, să luăm la întrebări bolnavul dacă vine dintr-o țară, dacă are persoane din familie recent întoarse într-o țară, ceea ce eram educați să facem era discuția cu bolnavul la starea lui de sănătate, la analizele lui”. 

”Am măsurat saturația de oxigen și era sub 80%, ea normal trebuie să fie 95-98%”

”Eram mai obosit de două zile, respiram mai greu și stăteam mai plouat. Recunosc, n-am pus termometrul. Unul dintre colegi mi-a spus: dl doctor, nu arătați bine, mergeți și vă faceți testul de COVID.” a spus medicul, la Digi24. Și-a făcut testul, a plecat acasă, unde i-a spus soției că nu se simte bine. ”Soția era și ea cu o stare ”gripală”, cu febră, cu stare generală mai proastă, dar destul de vioaie și zice... poate ar trebui să fac și eu testul” a mărturisit medicul. Au revenit acasă, unde s-au accentuat febra și starea proastă, temperatura corpului fiind între 37,9  și 38,1. ”Am măsurat saturația de oxigen și era sub 80%, ea normal trebuie să fie 95-98%.” își amintește dr. Mihai Ardeleanu, completând: ”aveam senzația că respir mai greu și-mi dădeam seama că nu pot concentra”. 

”Cei 10-15 metri până la toaletă erau CUMPLIȚI”

Duminică seară, a aflat că atât el, cât și soția sa au aflat că sunt pozitivi în urma testului pentru coronavirusul SARS-CoV-2. Luni s-au internat. 

”Am stat cinci zile, de luni până sâmbătă, internați amândoi, la Secția de Boli Infecțioase din Suceava, ne-a tratat colectivul de medici de acolo, cu perfuzii, cu tratament. Mă simțeam foarte slăbit. Cei 10-15 metri până la toaletă erau cumpliți, mă țineam de perete și stăteam și mă gândeam: cine mă cunoaște ce crede despre mine.” spune medicul sucevean. 

A luat tratamentul timp de 6 zile, până sâmbătă, dar starea sa se înrăutățea. Chiar și cu sursă de oxigen, saturația din sânge nu depășea 80%. ”Sâmbătă după-amiază a venit colectivul de cadre medicale și au spus: trebuie să plecați la Iași acum” își amintește el. Au plecat în două ambulanțe, medicul într-o ambulanță, soția în cealaltă. O distanță de două ore au parcurs-o în o oră și un sfert. 

”La Iași, mi s-a spus: dvs. veți fi internat direct în Terapie Intensivă. La Reanimare, am fost primit de dr. Florin Roșu care mi-a pus două surse de oxigen și am început tratament cu perfuzii” continuă medicul sucevean. 

”Boala este cumplită. N-aș fi supraviețuit”

Această boală există, este cumplită și, dacă n-aș fi avut până acum un organism destul de sănătos, nu cred că aș fi supraviețuit. Îmi pare rău că existe atâtea persoane care nu cred în această boală. Boala există, acum virusul știe de ce pe unii îi îmbolnăvește și pe alții nu. E o problemă de imunitate, de reactivitate a fiecărui organism. Două luni după ce am venit acasă nu puteam urca scara interioară, la etajul casei. A urca treptele acelea mi se părea ceva cumplit” a conchis dr. Mihai Ardeleanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel