Mii de oameni din Marea Britanie au televizoare alb-negru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Mii de oameni din Marea Britanie urmăresc programele preferate la televizoare alb-negru arată statistici noi.

După cincizeci și unu de ani de la apariția programelor color s-a descoperit că 7.161 de gospodării nu au trecut și la televizoare color. Londra are cel mai mare număr de aparate alb-negru, 1768, urmată de West Midlands cu 431 de licențe monocrome și cu Greater Manchester cu 390.

Jeffrey Borinsky, istoric al tehnologiei de televiziune și radio din Londra,  a spus că sute de colecționari au multe televizoare alb-negru. "Cine vrea toate aceste 4K Ultra HD, feluri de mâncare prin satelit sau un ecran mai mare decât camera ta, atunci când poți avea televiziune alb-negru glorioasă?", a spus Borinksy, citat de The Independent.

"Acum treizeci de ani puteai să cumperi televizoare alb-negru, în special portabile mici, pentru doar 50 de lire sterline și este interesant să știi că unii oameni le mai au", a mai spus el.

Peste 7.000 de gospodării au TV alb-negru

Purtătorul de cuvânt al autorității de licențiere a televizorelor, Jason Hill, a declarat că, indiferent de ce televizor are o familie, trebuie ca aparatul să fie în continuare licențiat. "Peste jumătate din televizoarele din Marea Britanie se conectează la internet, deci este interesant faptul că peste 7.000 de gospodării aleg să-și urmărească emisiunile preferate pe un televizor alb-negru", a spus Hill.

Conform sursei citate, emisiunile regulate în culori au început în iulie 1967 cu turneul de tenis de la Wimbledon, cu trei săptămâni înainte de Germania de Vest. Însă, numărul de licențe alb-negru emise în fiecare an a scăzut constant de atunci.

În 2000, au fost emise 212 000 de licențe TV alb-negru, dar până în 2003 acest număr a scăzut la 93 000. Până în 2015, numărul a ajuns sub 10.000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel