Milioane de joburi "zombie", în pericol. Rata şomajului ar putea EXPLODA
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Specialiştii în economie avertizează că în timpul pandemiei, schemele de ajutor din Uniunea Europeană au creat milioane de joburi "zombie", care ar putea dispărea în 2021. 

Schema de păstrare a locurilor de muncă impusă la nivel european a dus la punerea în pericol a peste nouă milioane de angajaţi, care ar putea rămâne şomeri în 2021, potrivit unui studiu de risc realizat de Allianz. 

"În cele mai mari cinci ţări europene, estimăm că 9 milioane de muncitori, aproximativ 20 la sută din forţa de muncă, riscă să fie concediaţi, din cauza acestor politici de stat. Numim aceste joburi ca fiind zombie, deoarece au nevoie de politici adhoc pentru a evita şomajul", afirmă Ludovic Subran, economist şef la Allianz, potrivit cnbc.com

Potrivit celor de la Allianz, 45 de milioane de locuri de muncă au fost menţinute artificial graţie schemelor de ajutor din Uniunea Europeană. 

"Dacă vei continua să stimulezi oamenii pentru a fi în şomaj tehnic, nu e suficient pentru a creşte mobilitatea dintr-un sector în dificultate către unul care este productiv", a mai afirmat Subran. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel