Mina Lonea riscă o EXPLOZIE dacă oprește activitatea. Udvar Alin, director: Putem să pierdem ultimul loc de muncă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixbay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixbay
Udvar Alin, directorul Minei Lonea din Valea Jiului, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre problemele tehnice pe care le au minerii și despre revendicările ortacilor.

Udvar Alin, directorul minei Lonea, a vorbit despre revendicările minerilor și despre problemele de la mina Lonea:

„La mina Lonea sunt niște probleme tehnice în subteran, ne apropiem de deschiderea unei noi capacități de producție și ne apropiem de o zonă unde a fost foc, acum ceva timp. Ne este foarte frică să nu apară gazele, în cazul în care oprim activitatea. Dacă activitatea se oprește, mina Lonea riscă să piardă ultimul loc de muncă pe care îl are. Minerii de la mina Lonea au strâns bani, au fost solidari cu cei de la minele Lupeni, Vulcan și Livezeni, au trimis pachete pentru minerii blocați în subteranul minei Lupeni.

Ieri am discutat cu toate schimburile, nu se poate acum să se dea bani, încearcă complexul, încearcă Ministerul să le plătească datoriile restante. Problema noastră ar trebui să fie foarte simplă, dacă salariile sunt plătite la timp, ar fi un ajutor pentru complex. Nu putem să ne permitem să pierdem ultimul loc de la mina Lonea. Minerii au revendicările care le sunt acceptate, din câte am înțeles, restul de plată pe februarie și restanțele de transport și bonuri de masă. Revendicările sunt banii, minerii nu au bani“, a precizat Udvar Alin, directorul minei Lonea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel