Mini-tancuri și drone cu dezinfectant împotriva COVID-19: Peste 100 de animale sălbatice au murit VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Peste 100 de animale sălbatice au fost găsite moarte în apropiere de epicentrul coronaviruslui din China, după ce autoritățile au pulverizat prea mult dezinfectant pentru a preveni virusul mortal COVID-19.

Un total de 135 de animale aparținând a 17 specii - inclusiv păsări negre sau mistreți - au fost găsite moarte în Chongqing, care se învecinează cu provincia Hubei.

Biroul silvic Chongqing a declarat, pentru agenția de știri Xinhua, că lucrătorii ar fi putut împrăștia prea mult dezinfectant pentru a stopa epidemia, ucigând accidental viața sălbatică. Ei au subliniat că nu s-a descoperit la niciuna dintre animalele moarte coronavirus, gripă sau boala Newcastle, o afecțiune extrem de contagioasă ce afectează păsările din întreaga lume.

Autoritățile au dezinfectat locurile în care au fost găsite cadavrele, se arată în raport.

Mini-tancuri și drone pentru a dezinfecta orașele Chinei

Companiile de salubritate din întreaga țară au curățat spațiile publice, pentru a preveni și controla răspândirea virusului. 

Spre exemplu, în orașul Taiyuan din provincia Shanxi, oficialii au lucrat cu o flotă de mini-tancuri controlate de la distanță pentru a pulveriza dezinfectantul în zonele rezidențiale, scrie Daily mail. 

În altă parte, autoritățile locale din provinciile Jilin, Shandong și Zhejiang au folosit drone pentru a dezinfecta zonele cu risc ridicat de COVID-19. 

Originar din orașul central chinez Wuhan, noul virus - cunoscut sub numele de COVID-19 - a infectat peste 75.400 de persoane în China și 76.700 la nivel global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel