Ministrul care VREA să voteze Guvernul Orban II în Parlament: Poate conducerea partidului va avea o derogare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: gov.ro
Foto: gov.ro
Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu a declarat, marţi, la audierea sa pentru funcţia de ministru al Culturii, că va vota pentru învestirea Guvernul Orban II în Parlament.

La începutul audierii, Gheorghiu a fost întrebat de preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Lucian Romaşcanu: 'Dumneavoastră, în calitatea de deputat, veţi vota Guvernul Orban II când va veni la vot în Parlament?', iar răspunsul a fost: 'Sigur că da'.

Întrebat, la finalul audierii, de către jurnalişti dacă va vota pentru învestirea Guvernului, în pofida deciziei partidului ca parlamentarii PNL să nu voteze acest cabinet pentru a se ajunge astfel la alegeri anticipate, Gheorghiu a spus: 'Sigur, în momentul în care sunt ministru desemnat, opţiunea mea va fi să votez. Aceasta este opţiunea mea pe moment. Voi avea consultări cu conducerea partidului, este o opţiune şi aceea este de a vota. În momentul în care ai dublă calitate, de ministru şi de parlamentar, poate conducerea partidului va avea o derogare pentru acest segment. Dar nu exclud nicio variantă în acest moment', informează Agerpres.

Marţi, Bogdan Gheorghiu a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Culturii din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 13 voturi împotriva numirii ca ministru, 9 'pentru' şi 2 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel