Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

18 feb, 18:43
Ministrul care VREA să voteze Guvernul Orban II în Parlament: Poate conducerea partidului va avea o derogare
Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu a declarat, marţi, la audierea sa pentru funcţia de ministru al Culturii, că va vota pentru învestirea Guvernul Orban II în Parlament.
Foto: gov.ro

La începutul audierii, Gheorghiu a fost întrebat de preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Lucian Romaşcanu: 'Dumneavoastră, în calitatea de deputat, veţi vota Guvernul Orban II când va veni la vot în Parlament?', iar răspunsul a fost: 'Sigur că da'.

Întrebat, la finalul audierii, de către jurnalişti dacă va vota pentru învestirea Guvernului, în pofida deciziei partidului ca parlamentarii PNL să nu voteze acest cabinet pentru a se ajunge astfel la alegeri anticipate, Gheorghiu a spus: 'Sigur, în momentul în care sunt ministru desemnat, opţiunea mea va fi să votez. Aceasta este opţiunea mea pe moment. Voi avea consultări cu conducerea partidului, este o opţiune şi aceea este de a vota. În momentul în care ai dublă calitate, de ministru şi de parlamentar, poate conducerea partidului va avea o derogare pentru acest segment. Dar nu exclud nicio variantă în acest moment', informează Agerpres.

Marţi, Bogdan Gheorghiu a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Culturii din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 13 voturi împotriva numirii ca ministru, 9 'pentru' şi 2 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri