Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Stiri
 
25 ian, 15:16
Ministrul Finanțelor nu poate garanta creșterea pensiilor conform legii
Invitat la o emisiune tv, Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu nu a putut răspunde jurnaliștilor cu da sau nu, referitor la creșterea pensiilor în luna septembrie conform graficului din actuala lege.
Florin Cîțu FOTO AGERPRES

Domnule Cîțu, multă lume spune așa: PNL vrea să facă alegeri anticipate pentru că, de fapt, nu o să plătească pensiile mărite, pentru că nu are de unde să le plătească. Și după alegerile anticipate, după ce își vede sacii în căruță, guvernând o perioadă de patru ani, poate să dea orice legi dorește, inclusiv să nu plătească acest angajament al PSD. Puteți da acum garanții că pensiile vor crește cu 40%?

"Sunt două lucruri aici. Haideți să spunem foarte clar că cei care spun asta sunt de la PSD. Noi vrem alegeri anticipate și alegeri în două tururi pentru că știm că este o oportunitate din punct de vedere politic. Noi vrem politic. Nu are nicio legătură cu bugetul. La buget am rezolvat problema. Banii sunt în buget. Nu este nicio problemă acolo. (...) Nu mi-a cerut nimeni să garantez că vom crește salariul funcționarilor publici, la începutul anului așa cum spune legea, și l-am crescut. Am alocat resursele respective. Vor crește pensiile, așa cum este legislația în vigoare, iar ce se va întâmpla în septembrie... vom crește și pensiile și alocațiile, atât cât ne permit și bugetul și economia. Dar banii sunt acolo. Mai mult de atât nu știu ce să vă spun că nu pot eu să garantez ce se se întâmplă peste șase luni", a declarat Florin Cîțu jurnaliștilor emisiunii În fața ta, de la Digi 24.   

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri