Ministrul Sănătăţii, anunţ privind banii pentru spitale. Ce se va întâmpla în trimestrul III
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sorina Pintea, ministrul Sănătății
Sorina Pintea, ministrul Sănătății
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat ce se va întâmpla cu banii alocaţi spitalelor în trimestrul al treilea, dacă aceştia nu vor fi cheltuiţi. 

'Ministerul Sănătăţii, Guvernul României a finanţat în acest an toate spitalele din România, de la spitale mici, municipale, orăşeneşti, pentru că şi acolo sunt pacienţi care trebuie să fie investigaţi înainte să ajungă într-o terapie intensivă de acest nivel. Nu vor cheltui aceşti bani, din păcate, pentru că nu şi-au făcut proceduri, pentru că nu au avut grijă de nevoile pe care le au. Atunci, Ministerul Sănătăţii va redistribui aceste sume necheltuite acolo unde există contracte. (...) Nu este o competiţie la cheltuit bani, este o competiţie la a dota spitale pentru a putea avea grijă de pacienţi', a spus ministrul.

Suma, după o analiză atentă

Sorina Pintea nu a putut preciza nivelul la care se ridică finanţările rămase neutilizate, suma urmând să rezulte în urma unei analize făcute în trimestrul III al anului.

'N-aş putea să vă dau o sumă exactă, dar pot să vă spun că în trimestrul III vom face o analiză foarte clară şi, acolo unde considerăm, chiar dacă procedurile sunt lansate, că banii nu vor putea fi utilizaţi, atunci o să relocăm aceşti bani acolo unde există contracte deja semnate, cu clauză suspensivă, aşa cum am spus la începutul anului', a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea a participat, joi, la inaugurarea secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, care a fost extinsă şi modernizată în urma unui proiect demarat în august 2018 şi care a beneficiat de o finanţare de aproximativ 14 milioane lei, de la Ministerul Sănătăţii şi de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel