14 ian, 11:42
Ministrul Sporturilor, Eduard Novak: Eu îmi doresc să schimb abordarea. Nu voi accepta discriminarea pentru niciun sportiv din România!
Ministrul Sporturilor, Eduard Novak, a anunțat că nu va accepta discriminarea pentru niciun sportiv din România.  
Ministrul Sporturilor, Eduard Novak, a anunțat că nu va accepta discriminarea pentru niciun sportiv din România

Ministrul Sporturilor, Eduard Novak, a anunțat pe Facebook că zilnic primește, pe diverse canale de comunicare, mesaje de la sportivi, cluburi sau federații în legătură cu situații injuste, de discriminare a sportivilor.  

„Nu voi accepta discriminarea pentru niciun sportiv din România. În susținerea acestui principiu de bază în activitatea mea ca ministru, voi cere criterii clare de calificare, astfel încât nici sportivii, dar nici structurile sportive să nu se abată de la angajamentele lor. Toți sportivii remarcabili, care au făcut sau își doresc să facă performanță și abordează pregătirea și competițiile cu seriozitate și responsabilitate, vor fi sprijiniți și promovați”, a scris Nowak pe Facebook.

Ministrul Sporturilor a mai anunțat că ministerul va schimba abordarea și le-a cerut celor care se consideră discriminați să trimită dovezi pe căi oficiale.

„Chiar dacă ministerul nu s-a implicat până acum în această zonă, eu îmi doresc să schimb abordarea. Ca sportiv de performanță, știu cât de greu este, câte piedici pot exista și de câte ori anumite organizații sunt mai degrabă obstacol, decât sprijin, așa cum ar fi normal. În acest sens, vă rog să transmiteți în atenția mea, ca ministru, situațiile pe care le considerați injuste, însă pe canalele oficiale de comunicare ale ministerului, și nu sub formă de simplă relatare, ci însoțite de documente doveditoare pentru fiecare dintre susținerile făcute în sesizarea dumneavoastră”, a precizat Eduard Nowak.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri